Ako vypnúť históriu polohy v Facebook a predĺžiť prevádzkový čas iPhone

V nedávnej aktualizácii iOS – klient Facebook bolo opravené tiché prehrávanie zvuku na pozadí, kvôli čomu teraz aplikácia spotrebuje o niečo menej energie.

Prázdna batéria iOS 9

Správy sú samozrejme dobré, ale aplikácia je stále príliš nenásytná a môže byť príliš naivné spoliehať sa na inžinierov Facebook a čakať, kým nasadia dobre optimalizovaného klienta.

Najväčším zdrojom známych problémov so spotrebou energie Facebook je funkcia sledovania polohy, ktorá funguje, aj keď sa z aplikácie odhlásite. Tento tutoriál vám ukáže, ako zabrániť zbytočnej spotrebe energie v tejto aplikácii, ktorá hladuje zdroje, vypnutím funkcie História polohy.

História polohy je možnosť nastavení, ktorá zaznamenáva históriu vašich presných polôh z GPS a iných geolokačných služieb iOS. Keď je táto možnosť aktívna, Facebook sleduje, kde sa nachádzate, aj keď aplikáciu opustíte.

Super, iba vypnem históriu polohy, poviete si. Problémom však je, že táto funkcia je automaticky povolená pri použití možnosti Priatelia v okolí.

Ak nemáte funkciu Priatelia v okolí alebo ak nie ste jej fanúšikom, vypnite históriu polohy. Potom Facebook nebude neustále sledovať vašu polohu a nebude na nej míňať batériu. Táto funkcia je deaktivovaná v niekoľkých krokoch.

Ako vypnúť históriu polohy v Facebook

Krok 1: Spustite aplikáciu Facebook vo svojom iPhone.

Krok 2: Kliknite na tlačidlo Viac umiestnené v dolnej časti.

Krok 3: Klepnite na Priatelia v okolí.

Dôležité: Ak nemáte tlačidlo Priatelia v okolí, potom táto funkcia, rovnako ako História polohy, ešte nie je vo vašom regióne k dispozícii.

Krok 4: Klepnite na ozubené koliesko.

Krok 5: Klepnite na Nastavenia polohy.

Krok 6: Kliknutím na prepínač príbeh vypnete alebo zapnete.

Ďalej: Po vypnutí histórie polohy budete musieť zmeniť prístup aplikácie Facebook k vašej polohe v Nastaveniach z možnosti „Vždy“ na „Nikdy“ alebo „Pri použití“. Toto sa deje nasledovne.

Zmena nastavení pre prístup k polohe iPhone

Krok 1: Spustite nastavenie.

Krok 2: Prejdite na Súkromie> Služby určovania polohy> Facebook.

Krok 3: Kliknite na „Nikdy“ alebo „Počas používania programu“.

Facebook prístup k polohe iPhone screenshot 001

„Ak ste nenakonfigurovali prístup k histórii polohy v nastaveniach geolokácie na hodnotu Vždy a deaktivovali ste túto funkciu vo vnútri aplikácie Facebook, nesledujeme zariadenie na pozadí,“ uvádza sa Facebook.

„Nikdy“ alebo „Počas používania programu“

Výber možnosti „Nikdy“ problém s touto funkciou vyrieši raz a navždy: zastaví sa akékoľvek sledovanie vašej polohy v aplikácii a taktiež sa deaktivujú všetky funkcie založené na geolokácii Facebook. Napríklad nemôžete pridávať svoju polohu k príspevkom, používať blízkych priateľov alebo blízke miesta atď.

Ako kompromis môžete zapnúť možnosť „Počas používania programu“, zatiaľ čo vy, program používať, a potom prepnúť späť na „Nikdy“.

„Pri použití programu“ poskytuje Facebook prístup k vášmu miestu, iba ak je tento program alebo niektorá z jeho funkcií viditeľná na obrazovke. „Týmto spôsobom Facebook pomáha ľuďom nájsť miesta, chatovať s priateľmi atď.,“ Znie popis.

Pamätajte, že už boli chvíle, keď Facebook skúšali špinavé triky, aby ste udržali svoju aplikáciu v pamäti, aby bežala na pozadí, aj keď ste ju nepoužívali.

Ak si chcete byť istí na sto percent, v nastaveniach geolokácie vyberte možnosť Nikdy.

Dúfame, že tento príspevok bol užitočný.

Ak máte nejaké svoje vlastné triky na zníženie spotreby energie aplikácie Facebook, neváhajte ich zdieľať v komentároch.

Rate article
Stránka o smartfónoch, pokynoch, tipoch, hodnoteniach.
Add a comment